Редица въпроси,касаещи развитието на Община Разград, поставиха днес (4 юли) пред кмета д-р Валентин Василев  пенсионери от два клуба в Разград –„Станка Николица“ и „Вапцаров“2.

Хората от първия клуб, които са бивши учители, се интересуваха от образованието и процесите в Разград, свързани с него. Сред темите, които бяха засегнати, беше осигурената от  общинското ръководство нова сграда на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и предвидените средства от общинския бюджет за подобряването й. Говориха за инфраструктурата на Разград и зададоха въпроси за конкретни улици, които имат нужда от рехабилитация, сред които бе и улица „Странджа“, за която д-р Василев посочи, че има готов проект за цялостното й ремонтиране и вече са водени разговори за осигуряване на целеви средства, с които да бъде извършен ремонтът.

Пенсионерите благодариха за това, че имат възможността да ползват общинската хижа в местността „Пчелина“ и пожелаха да прекарват там по-дълго време.

Една от  теми бе свързана и със заседанията на Общинския съвет, както и с ПК към него, на които честата липса на кворум е причина да не може да се вземат легитимни решения. Хората настояха местните депутати да работят повече за общината си и да приемат по-отговорно работата си.

В 14:00 часа кметът посети пенсионерски клуб „Вапцаров“ 2, който дели сграда с други два клуба. В него хората поставиха въпрос, свързан основно с проблем с ВиК инсталацията, който е възникнал преди години и е невъзможно да се използва водата в сградата. Градоначалникът увери, че ще изпрати специалисти от ОП „Ремонтстрой“, които да установят какъв е проблемът и да го отстранят.

По време на срещата пенсионерите се интересуваха и от осветлението в Разград и решението на местната власт за недопускане на аварии. Д-р Василев подчерта, че инсталацията в целия град е стара и създава проблеми. „Предприели сме действия за постепенното й възстановяване и подмяна, заменяме я с по-модерно и икономично осветление“, обясни градоначалникът и допълни, че това е процес, който не може да бъде изпълнен наведнъж, тъй като е необходим голям финансов ресурс,  затова се извършва на етапи, както в града, така и в населените места в общината.