Актуална тема на деня 13.10.2015 год.

В края на септември и в Разград отвори врати „Работилница за родители”. Инициативата е по проект „Да пораснем заедно“, финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на европейското икономическо пространство. Автор на проекта е сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ с партньори в Търговище“, Враца, Кърджали и НЧ Напредък 1901“- Разград.
Работилниците представляват 12 тематично свързани сесии, а две двойки експерти водят лекциите. Участниците – родители на деца от 0 до 4-годишна възраст, са разделени в две групи, като времето на провеждане е съобразено със свободното им време. Сред темите са Родителите на XXI век; четирите стълба на родителството. Нашите деца и как да ги обичаме, слушането – важно умение за родителството, как детето учи за света около себе си и т.н.
„Работилница за родители” е изключително полезна, тъй като родителите получават знания, насоки, умения да разбират по-добре своето дете. Споделят и обменят опит помежду си. За проекта и целите му разговаряме със супервайзора на „Да пораснем заедно” Иваничка Мусова. Чуйте повече в прикачения звук файл.